| Autor |
Dyskoteki w piątek. |
OlaB
Użytkownik
Miejscowość: mmz
Data rejestracji: 26.09.07 |
|
|
Chciałabym poruszyć temat piątkowych dyskotek. Ponieważ nie wszyscy na nie chodzą z różnych względów m.in. z powodów religijnych. Co o tym myślicie?? Piszcie. |
|
| Autor |
RE: Dyskoteki w piątek. |
demolka
Użytkownik

Miejscowość: Mrozy
Data rejestracji: 03.01.07 |
|
Hm, ale to chyba obowiązywało tylko w Wielkim Poście? Chyba, że się mylę(oj, dawno w kościele nie byłam ).
Dyskoteki w piątek nie przeszkadzają mi. W sumie, każda dyskoteka mi nie przeszkadza, bo i tak nie chodzę Jednak zabawa w inny dzień tygodnia byłaby sporym utrudnieniem(wiadomo, klasówki, kartkówki, etc.). |
|
| Autor |
OlaB
Użytkownik
|
|
W każdy piątek nie powinno się tańczyć...ja nie chodzę na dyskoteki do szkoły ze względów religijnych i sądze,że każdy ksiądz mnie w tym poprze. A myślę,że dobrym pomysłem byłoby organizowanie dyskotek w czwartki? |
|
| Autor |
paulinka
Użytkownik
Miejscowość: mrozy
Data rejestracji: 20.03.07 |
|
no tak tylko że w piątek są lekcje, nauczyciele pytają i kiedy się nauczyć?
paulinka |
|
| Autor |
OlaB
Użytkownik
|
|
Mozna by się dogadać z nauczycielami. Wiem,że tylko z niektórymi się da,ale warto spróbować. Nie wiadomo ile osób jeszcze nei chodzi na dyskoteki przez względy religijne. |
|
| Autor |
Kama
Użytkownik
|
|
Wydaje mi się, że to jest sprawa każdego z osobna. A gdyby dyskoteki były w czwartki sadze, ze chodziło by mniej osób, bo w piątek idziemy jeszcze do szkoły trzeba się pouczyć i odrobić lekcje.... |
|
| Autor |
A
Użytkownik
Data rejestracji: 09.01.07 |
|
No właśnie. Mnie jakoś specjalnie nie kręcą te dyskoteki, i nie chodzę raczej, ale wydaje mi się, że powinno się liczyć z tym, że w szkole są katolicy praktykujący i na dyskoteki w piątki nie chodzą. Jeżeli jest to indywidualna sprawa każdego, to może przełóżmy ją na czwartki np. ponieważ dyskoteki są 16:30 i góra do 20:30 więc da się jeszcze odrobić lekcje. Nie ma sensu gadać, że to już za późno, bo niektórzy wcale nie odrabiają, albo np. o tej godzinie. Jeżeli dyskoteka była by w czwartki, to też indywidualna sprawa czy ktoś chce na nie chodzić. Ale może nie utrudniać tego osobom wierzącym? W tym i mnie 
Edytowane przez A dnia 09.04.2008 |
|
| Autor |
OlaB
Użytkownik
|
Zgadzam się z A. Jestem praktykującą katoliczką i siłą rzeczy nie wypada mi chodzić na dyskoteki w piatek. Poruszyłam ten wątek,bo nie wiem ile jest jeszcze takich osób jak ja. Może też miały by coś do powiedzenia na ten temat.
Pzdr. |
|
| Autor |
Mik
Użytkownik
Data rejestracji: 22.07.06 |
|
Zgadzam się z Wami. :-) Ani razu nie byłam w tej szkole na dyskotece
ze względów religijnych i nie tylko, a jestem w 3 klasie.
Może powinniśmy porozmawiać z nauczycielami na ten temat np. na godzinie wychowawczej.
Pani katechetka i ksiądz z pewnościa staną po naszej stronie. :-)
Pozdrawiam :-) |
|
| Autor |
paulinka
Użytkownik
Miejscowość: mrozy
|
Zdecydowanie mówię NIE.
paulinka |
|
| Autor |
Bower007
Użytkownik

Data rejestracji: 05.04.08 |
|
oczywiście ze nie... potwierdzam!!!
"...Świat schodzi na psy razem z nim Ty wierzysz mi? policzone są Twoje dni! wiesz jak jest tu chodzi o moją troskę bo nie zbadane są wyroki Boskie!...""...Moje myśli, słowa są szalone Me marzenia w kaftanie uwięzione.." [*] MAGIK na zawsze w naszej pamięci[*] |
|
| Autor |
Jorbert
Użytkownik
Data rejestracji: 13.11.06 |
|
Może jakieś argumenty coś w tym stylu. Powiedzenie: "zdecydowanie nie" to tak trochę chyba za mało. Ja akurat nie chodzę na dyskoteki, w jakie by one dni nie były. Ale Ola ma racje. Piątek to nie dzień na dyskoteki. Ostatnio nawet biskupi napisali o tym w liście pasterskim do wiernych. Nasza szkoła angażuje się w różne wydarzenia religijne, rekolekcje, dzień papieski. Mamy teraz bierzmowanie. Więc jednak piątkowa dyskoteka nie jest dobrym pomysłem, a ta po obchodach śmierci ojca św. Jana Pawła II była bardzo nietaktowna o czym napisałem już wcześniej.
Ogień pali... ...ale i oczyszcza... |
|
| Autor |
Amir
Użytkownik

Data rejestracji: 20.11.07 |
|
|
NO tak. Wiadomo że sporo osób nie chodzi w piątki ze względów religijnych. ALe tak szczerze piątek to chyba niestety jedyny termin organizowania dyskotek. W piątek zaczyna się weekend i sporo ludzi chce odpocząć, odstresować się. W Czwartki są zadawane jeszcze prace domowe a często też jest i tak że w piątek mamy jakąś klasówkę. W sobotę natomiast nie trzeba iść do szkoły i można sobie odpocząć. Tak więc niestety piątek to jedyny dzień kiedy można robić dyskoteki;/ |
|
| Autor |
OlaB
Użytkownik
|
Można by się jakoś dogadać z nauczycielami. Sądzę,że nie robili by problemu gdyby sprawdzian przełożyli z piątku na poniedziałek...
Nikt jeszcze nie spróbował,a widzę część osób,które już są na NIE(!). Myślę,że dobrze by było najpierw porozmawiać z nauczycielem,który organizuje dyskoteki. Zapoznali byśmy się z jego opinią,i wtedy poczynili jakieś konkretne kroki.
Pzdr. |
|
| Autor |
Olszu
Użytkownik
Data rejestracji: 11.04.08 |
|
Droga Olu
Nie każdy może w czwartek... Dla mnie piątek jest najbardziej odpowiednim dniem, ponieważ po dyskotece jesteś przeważnie zmęczona... Taka mała różnica:
w piatek wracasz i śpisz do której chcesz
wracasz w czwartek a w piątek na 8 do szkoly...
Chyba każdy po dyskotece chciałby sobie odpocząć... Pospać... Mało kto chce iść następnego dnia do szkoły a tu jeszcze klasówka, nauczyciele pytają... Jeżeli to lubisz to proszę bardzo... Religia nie pozwala. Innym nie pozwala ideologia i zdrowy rozsadek więc nie zmienisz ich ani ich zdania.
Z poważaniem Olszu
Pozdrawiam też inicjatywę
|
|
| Autor |
OlaB
Użytkownik
|
Z tego co wyczytałam na ogłoszeniach informujących o dyskotekach szkolnych,to nie kończą się one później niż 20:30,w zwiazku z tym na pewno każdy znajdzie czas na odrobienie lekcji czy pouczenie się z czegoś...Olszo jeżeli dyskoteki tak bardzo Cię męczą to może...poprostu na nie nie chódź...??
"Jeżeli to lubisz to proszę bardzo" - nie wiem czy lubię,nie próbowałam i raczej nie spróbuje....
"Religia nie pozwala" - MOJA religia niczego nie zabrania,ale idąc na dyskotekę w piątek miałabym ogromnego kaca moralnego...nie po to Jezus konał w piątek na krzyżu(również za twoje grzechy), żebym szła i w TEN właśnie dzień tańczyła...Sorry Winetou!!
"więc nie zmienisz ich ani ich zdania" - ten wątek nie powstał po to,aby kogoś zmieniać lub ewentualnie zmieniać jego zdanie...Kolejny raz ktoś nie uważnie czyta treść notek...Powstał po to,aby poznać zdanie innych na ten temat i ewentualnie coś zmienić...
Pzdr. |
|
| Autor |
demolka
Użytkownik

|
Olu, nie każdy jest taki jak Ty. Ja po dyskotece mam ochotę po prostu iść spać, a nie jeszcze siedzieć nad książkami. A osób takich jak Ty jest bardzo mało w szkole, więc nie wiem, czy te dyskoteki w czwartek są dobrym pomysłem.
Poza tym, według mnie, to już trochę takie bycie na siłę osobą wierzącą. Ale, ok, rozumiem, że dla Ciebie jest to ważne. Jednak nie przesadzajmy w zarówno jedną, jak i drugą stronę. |
|
| Autor |
OlaB
Użytkownik
|
Nie wiem czy jest mało,bo jak na razie to tylko nieliczni sie wypowiadają...
"Poza tym, według mnie, to już trochę takie bycie na siłę osobą wierzącą." - sądzisz,że założyłam ten wątek, żeby zademonstrować jaka to ja jestem bardzo wierząca??i jak bardzo jestem przeciwko dyskotekom w piątek??Owszem jestem ale,to nie jest bycie na siłę wierzącą Sorka,ale trochę się pomyliłaś... Dlaczego założyłam ten wątek,jest wyjaśnione w moich poprzednich notkach.
Pzdr. |
|
| Autor |
demolka
Użytkownik

|
Hm, napisałam też, że rozumiem, że jest to dla Ciebie ważne. Nigdzie nie napisałam, że zrobiłaś to na pokaz, jednak postawa "Jezus umierał w piątek- nie pójdę w ten dzień na dyskotekę" jest co najmniej dziwna.
Jesteś zupełnym przeciwieństwem mnie w tej sprawie, dlatego nasze zdania tak różnią się od siebie. |
|
| Autor |
OlaB
Użytkownik
|
|
Dla Ciebie to jest dziwne?? No to sorry Winetou,ale nie mamy o czym rozmawiać w takim razie...Jeżeli taka postawa jest dla Ciebie dziwna, to życzę powodzenia w dalszej edukacji religijnej... |
|